Forbered dig på vinteren med praktisk cykeltøj

Betragter du dig selv som en cykelentusiast, skal du selvfølgelig give dig selv mulighed for at cykle hele året rundt. Der er mange cykelryttere, der vælger at holde vinterpause fra cyklingen, men det behøves du ikke nødvendigvis at gøre. Vil du cykle om vinteren, skal du gå på udkig efter praktisk cykeltøj til formålet, så du er godt forberedt.

Cykeltøj om vinteren – Klæd dig rigtigt på

Som dansker har man efterhånden vænnet sig til, at vinteren er lang og kold. Det er dog ikke ensbetydende med, at man ikke kan få noget godt ud af vinterperioden. Der er rigtigt mange danskere, der cykler uanset vind og vejr – og det kan du også gøre, hvis du er godt påklædt.

Er du på udkig efter cykeltøj kan du finde en masse lige her.

Følger du en række elementære tips, kan du hurtigt klæde dig godt på til den kolde vinter. Det kan lade sig gøre, hvis du følger de tips, du bliver præsenteret for i de kommende afsnit:

Lag på lag: Flere lag holder dig varm og komfortabel

Skal du cykle om vinteren, kan du ikke nøjes med ét lag tøj – der skal flere lag til. En god tommelfingerregel er, at man skal iklæde sig tre lag bestående af nedenstående:

1. lag = inderlag
2. lag = mellemlag
3. lag = yderlag

Det kan måske virke en smule voldsomt at skulle være iklædt tre lag, men det er ikke desto mindre nødvendigt, når kulden for alvor sætter ind. Tager du dit helbred alvorligt, bør du ikke gå på kompromis med disse lag:

Inderlaget: Det første lag (inderlaget) har til opgave at holde huden tør. Det er derfor alfa omega, at inderlaget er svedabsorberende, så sveden ikke får mulighed for at køle kroppen ned. Det mest oplagte inderlag består af en tætsiddende svedtrøje, som findes i mange forskellige varianter.

Mellemlaget: Det andet lag (mellemlaget) har til opgave at skabe varme og komfort for brugeren. Det mellemste lag kunne meget vel bestå af en tynd cykeltrøje eller en tynd cykeljakke, som skal byde på en god isoleringsevne.

Yderladet: Det tredje og sidste lag (yderlaget) har til opgave at beskytte kroppen mod vind og vand. Dette lag skal helst være både vand- og vindafvisende, så man nemmere kan klare sig gennem den hårde vinter. Du skal selvfølgelig have fat i en god, varm og praktisk cykeljakke – og eventuelt en decideret regnjakke.

Følger du ovenstående anbefaling med hensyn til at iklæde dig flere lag, har du taget dine forholdsregler. Afhængig af vejrforholdene den pågældende dag, kan du muligvis nøjes med at iklæde dig to lag.

Glem ikke tilbehøret – Hold ører og fingre varme

Har du styr på cykeltøjet til vinteren, kan den kolde vinter bare komme an. Du må dog ikke glemme tilbehøret, som der selvfølgelig også skal være styr på. Der findes rigtigt meget forskelligt tilbehør til cykling, som bl.a. omfatter følgende:

Hjelmhue (praktisk at bruge under en cykelhjelm)
Handsker
Skoovertræk (skoovertræk til cykelsko)

Investerer du også i ovenstående tilbehør, er der stort set ikke noget, der kan forhindre dig i at cykle om vinteren. Du vil i hvert fald være godt pakket ind i både tøj og tilbehør, så du næppe kommer til at fryse.

Vinteren betragtes ikke blot som en kold tid – men også som en mørk tid. Vil du minimere din risiko for at havne i et uheld, skal du gøre dig synlig i trafikken. Det kan du f.eks. gøre med en refleksvest, som kan ses på lang afstand. I den anledning er det også alfa omega, at din cykel er spækket med reflekser, så du kan fremme din synlighed yderligere.

Slutteligt skal der være styr på cykellygterne, som er lovpligtige i lygtetændingstiden. Prioriterer du din egen sikkerhed og lovgivningen højt, skal du investere i effektive cykellygter – både for- og baglygte.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.